Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
Afspraak maken Menu

Toepassingen

Diverse Toepassingen

Pilzecker’s isolatie- en afdichtingsmaterialen kunnen voor vele toepassingen gebruikt worden. Onze zelfklevende schuimbanden en rubbers fungeren bijvoorbeeld als:

Thermische isolatie

Het weglekken van warme lucht (tocht) speelt een zeer grote rol in energieverliezen. Ruimtes die voorzien zijn van isolerend materiaal houden hun temperatuur veel beter vast. Hiermee bespaart u geld en ongemak.

Akoestische isolatie

Ruimtes die met elkaar in contact staan, zijn vaak gehorig. Pilzecker’s geluidsisolerende schuimen sluiten precies aan op het oppervlak van muren, vloeren en plafonds. Dat zorgt ervoor dat geluidsgolven grotendeels opgevangen worden in de kamer zelf, in plaats van door te klinken in andere ruimtes.

Trillingsdemping

Onze dempende materialen zijn uitstekend geschikt voor trillingsdemping in machines en constructies. Hiermee kunnen geluidsoverlast en trillingsoverdracht vermeden worden.

Uitzetting en krimp

Spanningen in constructies door het optreden van wisselende temperaturen worden geneutraliseerd door toepassing van een absorberende scheiding tussen de constructiedelen. Sommige van onze schuimen hebben de eigenschap groter en kleiner te worden waar nodig. Zo is er altijd perfecte aansluiting.

Chemische isolatie

Bij het monteren van twee verschillende metaalsoorten op elkaar treedt zeer snel roest op, zeker in combinatie met vocht. Door de metalen van elkaar gescheiden te houden middels een rubber- of een schuimstansdeel wordt dit voorkomen.

Welk type isolatiemateriaal moet ik kiezen?
De keuze van het type isolatiemateriaal hangt sterk af van de omstandigheden waaronder het materiaal gebruikt wordt. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van temperatuurschommelingen, variërende luchtvochtigheid of een chemisch agressief milieu. Onder andere de keuze voor binnen- of buitengebruik heeft grote invloed op het te gebruiken materiaal.

Pilzecker denkt met u mee over een oplossing op maat. Neem contact op voor advies!Klik hier om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor zelfklevende isolatiematerialen of tapes.


Klik hier om voor het overzicht van de verschillende downloads van Pilzecker's Industrie.

Pilzecker's Industries

Willem Alexanderstraat 11
6691 EE Gendt, Holland

T. +31 (0)481 421 944
E. info@pilzecker.nl